2021-10-08 08:08:34• hírek • Szatmár.ro

Szombat délután a Sepsi SIC csapatát fogadja a VSK

Egyértelmű és megérdemelt győzelemmel kezdte a román női kosárlabda-bajnokságot a Szatmárnémeti VSK csapata, hiszen az első fordulóban a Bukaresti Agronomia elleni találkozót 91-57 arányban nyerték meg.

Érdekesség, hogy a bukarestiek elleni meccs helyszíne Marosvásárhely volt, az első forduló valamennyi meccsét itt játszották. 

Szombaton, október 9-én pedig Miguel Lopez lányai a hazai pályán mutatkoznak be a szurkolóknak. Ráadásul nem is egy akármilyen összecsapás lesz az első hazai találkozó, ugyanis a Both Katalin Sportteremben a sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC lesz az ellenfél.

A VSK gyakorlatilag egy szinte teljes egészében megújult kerettel vágott neki a bajnokságnak. Aki ismerős lehet a keretből, az Szmutku Renáta, aki a múlt idényben is a csapat tagja volt, illetve Annamaria Moraru (Kádár), aki egy év szünet után tér vissza a klubhoz.

Összesen tíz olyan játékos van most a VSK keretében, akik még soha nem játszottak szatmári színekben: Dora Ardelean, Fodor Márta, Paloma Cucu, Biszák Boglárka, Selena Kirberg, Stephanie Kostowicz, Sparkl Taylor, Sierra Moore, Miljana Dzombeta és Katya Vuckovic.

„Egy hosszú szezon vár ránk, melyben már most is tisztán látható: keményen kell dolgoznunk, hogy elérjük a kitűzött célt. A Sepsi elleni derbi meglehetősen korán érkezik, de megpróbálunk az ő szintjükön játszani. A bajnokság kapcsán annyit mondhatok, hogy meglátásom szerint az Arad és Alexandria most erősebb, mint a múlt szezonban. Valamint örömteli, hogy Marosvásárhely visszatért a bajnokságba” – mondja Miguel Lopez vezetőedző.

A Szatmárnémeti VSK – Sepsi SIC mérkőzést szombaton 19 órától játsszák a Both Katalin Sportteremben. Akik a helyszínen szeretnék követni az összecsapást, azok belépéskor fel kell mutassák a koronavírus elleni védettséget igazoló dokumentumok valamelyikét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: